Знай наших!

«Олю, завтра тобі потрібно бути у Києві на нагородженні» - такі слова від керівництва почула молодший сержант Ольга Коротка у переддень довгоочікуваної відпустки. А вже наступного ранку захисниця отримувала Орден «За мужність» III ступеня з рук Президента України у стінах Верховної Ради України.

Те, що довелось корегувати маршрут, захисниця не засмутилась: за шість років служби у війську дівчина звикла до зміни планів та задач, навіть, під час відпусток. Та й «високі» нагороди вже має, щоправда, під куполом будинку парламенту побувала вперше. Говорить, - після місяців жорстокої війни кардинальна зміна обстановки тільки на користь. Побачила Президента України, головнокомандувача ЗСУ, поспілкувалась з деякими депутатами. Дуже теплий прийом та атмосфера. Хоча я завжди говорю, що серед нас є більш достойні люди, котрі заслуговують на відзнаки.
Оля – взірець, - говорять командири та побратими, - вона краща з кращих. Починала зі стрільця-санітара, тепер – командир механізованого відділення. За роки служби постійно підтримує відмінну фізичну та військову форму. Її робота завжди на рівні з чоловічою: тримає позиції, входить у склад штурмових груп,завдання виконує ефективно. Хоча її скромність – це щось неймовірне. Тому такі люди – незамінні, а отже достойні найвищих нагород.
Щодо скромності Олі – то це правда. Жартома питаємо: «Чи хотіла б на додачу до ордена якусь зброю?». Вона замріялась та каже: «Було б непогано якусь штурмову гвинтівку сучасну, але то занадто! Справа не у нагородах та подарунках. Головне для мене - якісно виконувати свою роботу!»
Свідомий вибір, зроблений Ольгою свого часу, став метою її життя. Зараз, - акцентує захисниця, - надзвичайно важка боротьба, противник не закінчується… Та попри це я вірю у те,що сила дії завжди дорівнює силі протидії. Нас їхня ненависть не зупинить. Українська земля – наша Батьківщина і хто, як не ми, маємо її звільняти. Мрію жити на рідній землі, вільній від окупанта. Вірю, що вистоїмо!
#92ОМБР
#ПЕРЕМОГА_ЗА_НАМИ
Кiлькiсть переглядiв: 46

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.